FORMÅL OG VISJON

KASTELLETS formål er å formidle kulturarv til barn og unge. Kastellet benytter nyskapende pedagogiske metoder og utvikler kulturproduksjoner i nært samspill med profesjonelle kunstnere og pedagoger.

Velkommen til hjemmesiden vår

FJÆREHEIA I GRIMSTAD

FJÆREHEIA I GRIMSTAD

Kilden Teater og Konserthus og Kastellet Kultursenter undertegnet våren 2015 en 6 årig samarbeidsavtale. Denne innebærer at Kastellet Kultursenter annet hvert år skal ha ansvar for en lokal forankret forestilling i Fjæreheia i nært samarbeid med Kilden. Foreløbig gjelder dette for 2016, 2018 og 2020. 

BLI FJÆREHEIAVENN!

I 2016 sørget en gruppe entusiaster på mer enn 200 mennesker for at Nasareeren ble en stor suksess. Forestillingen hadde nesten 9000 solgte billetter og ga store opplevelser både på og bak scenen for de som var med i prosjektet. Sommeren 2017 ble det en flott oppsetning av Terje Vigen. I 2018 har vi store planer, som offentliggjøres i løpet av våren.

 

Som Fjæreheiavenn får du:

Du blir invitert på utvalgte prøveforestillinger i Kilden Teater ogKonserthus

  Du blir invitert til omvisning og prøveforestilling/ generalprøve iFjæreheia

Du får tilbud om å ta mindre oppdrag som medhjelper i produksjonen (vi har ingen binding, men ønsker å gi en mulighet til å bli en del avopplevelsen)

   Du får profileringsutstyr som brukes i produksjonen (T-skjorter/capso.a.)

Du er hjertelig velkommen til å delta på vårt Kick-off i Kilden 1. april kl. 17.00. Dette er helt uforpliktende. Etter Kick-off inviteres du til å se prøveforestilling av Juryen - 12 edsvorne .

Registrer deg og få billetter til Kick-off på denne linken: http://burl.nu/vnmmbo


Har du ikke anledning til å delta på kick-off - men ønsker å registrere deg som Fjæreheia venn, send en mail til solvi.ugland@gmail.com 

Produksjon 2018; St Valentin

Nå starter salget av billetter til St Valentin. Store stemmer fra norsk scenekunst skal fylle Fjæreheia med fantastisk musikk og sang. Med lokal forankring i tekst og musikk skal endelig denne flotte musikalen flytte hjem igjen til Grimstad, etter flere oppsetninger i Italia. Det blir de største kulissene som noen gang har vært bygget i Fjæreheia med romerske søyler og bueganger i full skala. Kjøp billetter på på kilden.com å få med deg historien om det første valentin kortet.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg med på hva som skjer om musicalen VALLENTIN på FACEBOOK. Vi oppdaterer fortløpende omkring det som hender. Sjekk KASTELLET KULTURSENTER

PRODUKSJON 2016; NASAREEREN I FJÆRHEIA

I samarbeid med Kilden Teater og Konserthus satt Kastellet Kultursenter opp musicalen NASAREEREN sommeren 2016. Musicalen ble sett av over 9000 publikummere. Ikke mindre enn 200 medarbeidere måtte til for å gjennomføre produksjonen. En stor takk til våre profesjonelle aktører, barn, unge og voksne som amatører på scenen - og et stort korps av medhjelpere backstage.

For fotos fra forestillingen - se Kastellet Kultursenter på facebook.

PRODUKSJON I 2015: SKRIVE- OG ILLUSTRASJONSKURS PÅ HOMBORSUND FYR

I samarbeid med Barnebokfestivalen og Hamsun Ibsen Festivalen, inviterte Kastellet kultursenter for første gang til forfatterkurset DIKTERSPIRER I DIKTERNES BY, lokalisert i havgapet på spektakulære Homborsund fyr. Forfatterne Torborg Igland og Tiril Valeur ledet kurset. Dette prøveprosjektet ble en stor suksess med 23 deltagere i alderen 12 – 16 år, og disse kom fra Stavanger, Bergen, Lier, Kristiansand, Froland og Grimstad. Tiltaket vurderes videreført som et fast sommerlig kulturtilbud for barn og unge.

 

NASAREEREN 2016

Nasareeren ble relansert i 2016 –versjon i Fjæreheia, med Kastellet Kultursenter som produsent i nært samarbeid med Kilden Teater og Konserthus - 16 år etter at musicalen sist gang ble spilt i Fjæreheia.

I Nasareeren drar vi 2000 år tilbake i tid, til et miljø med yrende folkeliv, støyende markeder, romerske brutale okkupasjonsstyrker, spedalske mennesker, prostituerte og tiggere. Og midt blant dem følger vi Jesus Kristus og hans nærmeste gjennom de mest dramatiske begivenheter i hans korte liv. Noen få år i Palestina som la grunnlaget for kultur og verdier i vår del av verden.

 

I dag som den gang står Midt-Østen i brann, lidende strømmer til vår egen dørterskel og fanatisme og vold skremmer oss alle. Midt i hatet og galskapen finnes et håp som vi gjennom denne musikalen ønsker å formidle, og som er like aktuelt nå som for 2000 år siden.

 

 

MEDVIRKENDE

 

Med mer enn 125 medvirkende på scenen – profesjonelle dansere, skuespillere og dansere – og dyktige amatører i alle aldre i samspill med

 

Espen Grjotheim i tittelrollen

 

Øyvind Boye Hansen som Peter

Ellen Halvorsen Lervold som Maria

Raylee Charlotte Kristiansen som Maria Magdalena

Lasse Vermeli som Judas

 

 

Regi og bearbeidelse 2016: Linn Olsen.

Koreografi: Sharron Roberts

Musikalsk leder: Per Elias Drabløs

Vokalansvarlig: Hilde Norbakken 

Lyddesign: Andre Foldøy

Lysdesign: Joakim Foldøy

Ide og manus: Sølvi Kleiva Ugland.

 

Tekster: Lyrikk av norske forfattere hentet fra Håvard Rems antologi Poetenes Evangelium, Bodil Magdalena Dyb, Jan Arild Vassbotn og utvalgte bibeltekster.

Musikk: Nina Peersen, Stein Jonassen og Frank Oterholt

 

 

PRODUKSJON I 2015: SHANTIES I DRIFT

Denne forestillingen ble en suksess på Tall Ships Races i Kristiansand i juli 2015. 15 sangere, musikere og dansere viste 15 forestillinger på skipsdekk, brygger, scener og i bybildet. Produksjonen tas videre til Grimstads 200- års jubileum i 2016. En visuell, fleksibel og dynamisk forestilling med utgangspunkt i vår maritime historie.  Sekstetten Homborsund-fyrene og unge dansere og trommeslagere fra distriktet deltok sammen med den internasjonale multikunstner og folkemusiker Andreas Ljones. Støttet av Aust- Agder Fylkeskommune, Frifondmidler fra Musikk i skolen, Tall Ships Races 2015 og Grimstad kommune.